dimarts, 24 de setembre del 2013

El Crèdit

El crèdit és l'obra de teatre que es representa en aquest moment a La Villaroel. Està escrita per Jordi Galceran, dirigida per Sergi Belbel i interpretada magistralment per Jordi Boixaderas (Antoni) i Jordi Bosch (el director). És una sàtira, en format comèdia d'un tema molt actual als nostres dies.

L'argument és senzill, un home va a demanar un crèdit a una sucursal bancària i el director li denega per no tenir avals i solvència econòmica. A partir d'aquí el demandant del crèdit en comptes d'aixecar-se i marxar en denegar-li aquest, comença amb tota una dialèctica i buscant unes "mesures de força" per tal de fer canviar de parer al director.
Comences a somriure ja des de la primera frase i té el punt més àlgid sobre el minut 45 de l'obra quan el director "pateix" un atac d'histèria repetint-li reiteradament que NO i NO i NO li donarà el crèdit de cap de les maneres! Aquest moment és absolutament sublim i sens dubte el punt més fort, esplèndid i divertit de l'obra. I aquí recau, segons la nostra opinió, la única pega d'aquesta. Ja que a partir d'aquí la última mitja hora no aconsegueix de cap de les maneres de mantenir l'expectativa que fins llavors havia anat in crescendo. 

Els diàlegs són brillants i la contraposició dels caràcters dels personatges un tàndem perfecte. El pes de l'obra el porta el Jordi Bosch (el director) que és qui ha de fer més esforç teatral, però aquest no seria tan gratificant si al davant no tingués un brillant Jordi Boixaderes amb el seu posat tranquil, punyent i a vegades repel.lent, facilitant d'allò més el treball del Jordi Bosch per tal de fer-li perdre els papers.

La posada en escena és perfecte. Una plataforma giratòria molt ben il.luminada al centre del teatre amb espectadors a banda i banda. A l'escenari sols una taula, dos cadires i, és clar, un marc de fotos! (font de tot el problema).


Si voleu passar una bona estona, no ho dubteu en anar-hi. Nosaltres ens ho hem passat d'allò més bé! Per tant, la recomanem de totes totes.
I després de l'actuació hem anat de tapes a Aribau 212, local modern en el que hem menjat molt bé i que amb el descompte del Tenedor surt un preu força correcte. Hi repetirem!


Arnau, Txell i Onofre.



0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada